Háttér Misszió Cívis Delikát "Kézműves Hajdúsági Ízek" védjegy
GYIK  
"Kézműves Hajdúsági Ízek" védjegy

A Cívis Delikát üzletben elsősorban "Kézműves Hajdúsági Ízek" védjeggyel ellátott élelmiszerek kaphatók, melyek állandó, megbízható minőséget garantálnak a vásárló számára, az alábbi kritériumoknak megfeleltetve:

Kézműves Hajdúsági Ízek védjegy elsődleges jellemzői:
  • Hajdú-Bihar megyei telephely
  • Magyar tulajdonú tulajdonosi szerkezet
  • Magyarországon történő adózás
  • Elsősorban magyar alapanyag
  • Magyar munkaerő
  • Hagyományokon alapuló, jellemzően hajdúsági ízű, alapanyagú élelmiszer legyen
  • Előállításában környezetbarát legyen
  • Kézműves, manufakturális gyártási folyamaton alapuljon a termelés

A védjegy fő kommunikációs üzenete
"Fogyasszunk hajdúsági egészséges élelmiszereket!"


Termékkör
A termékek köre a mindennapi étkezéshez szükséges alapanyagok, hozzávalók, valamint különlegességek, ízek egészséges harmóniájából áll. Éppúgy megtalálhatóak benne az egyszerű tejtermékek, mint a nehezen beszerezhető, kulinárisnak számító csemegék. Gyakorlatilag a hajdúságban fellelhető valamennyi magyar ízzel találkozhatunk a Cívis Delikátban.
Az üzletben folyamatosan lehetőség nyílik kóstolóra, vagyis a vásárló/érdeklődő meg is tudja ízlelni az adott élelmiszert. Időről-időre más és más termékcsoportból, termelőtől kerülnek kiválasztásra a kóstolófalatok.
A termékekhez a termelők "arcukat adják", vagyis különböző szervezett alkalmakkor (Rendezvények menüpont) a vevő "interaktív" formában, a termelővel beszélgetve fedezheti fel a hajdúsági ízek titkait, nyerhet betekintést az előállítási folyamatokba, illetve ismerheti meg jobban régiója élelmiszer kincseit.

A boltban forgalmazott termékkategóriák:
  • Hajdúsági Tejtermékek (tej, sajt, joghurt, kefír, tejföl, stb.)
  • Hajdúsági torma- eredet védett termék
  • Hajdúsági sajtok (parenyica sajt, hortobágyi gomolya sajt és túró . A hagyományos/ismert gomolya sajtot napon érlelik, hajdúsági pásztor füstölt sajt)
  • Hajdúsági füstölt húsáruk (kolbász, szalámi, sonka)
  • Hortobágyi Bioszalámi (szürke marha és mangalica húsból készül)
  • Hajdúsági halak
  • Debreceni kenyér, perec
  • Hajdúsági kézműves házitészta (csiga, biblia, bika, dübbencs, galuska, nyújtott derelye, bobályka, öntött perec, fán sült kalács, fonatos karingó)
  • Pulyka és szárnyas áruk
  • Méz
  • Hajdúsági gyümölcslevek (pld. Almalé)
  • Savanyúság
  • Tormaféleségek
  • Pálinka
  • Bor


Csomagolás
Az élelmiszercsomagolás során az alábbi elvek kerülnek érvényesítésre és megjelenítésre:
  • Csomagolási hulladék keletkezésének megelőzése, mellőzése
  • Csomagolóanyagok újrahasznosítása
  • Csomagolóanyagok tömegének és összetételének minimalizálása, egyes csomagolóanyag összetevő nehézfémek alkalmazásának elkerülése
  • Csomagolóanyag ártalmatlanítás esetén a lehető legkisebb környezeti kárt okozzon
  • A csomagolási hulladék legalább 60 %-ának újrahasznosíthatósága
  • A csomagoláson a csomagolóanyag összetételének feltüntetése
  • A csomagoláson a csomagolóanyag visszagyűjtés módjainak feltüntetése
  • A csomagolási hulladék minél nagyobb hasznosítása, a fogyasztás - termelés körforgásban tartás szem előtt tartása


Szállítás
Az élelmiszer szállítása kapcsán az alábbi elvek kerülnek érvényesítésre és megjelenítésre:
  • A termelőtől az élelmiszer fogyasztóig a szállítási útvonal minimalizálása
  • Túraútvonal kialakítás az élelmiszer szállítás optimalizálása érdekében
  • A vevői igények analizálása alapján "fogyasztói hálózat" kialakításával a kiszállítási költségek és a környezeti terhelés minimalizálása
  • "Zöld" kiszállítási lehetőségek feltárása és kialakítása (pl. kisebb mennyiségű élelmiszer kerékpáros futárral való kiszállítása)


Célcsoport
Mindenki, aki...
  • igényli a felkészült, kedves, udvarias kiszolgálást
  • kíváncsi és nyitott az egészséges és új termékekre, ízekre
  • maximálisan értékeli a természetes ízeket
  • kerüli a tartósítószerekkel, adalékanyagokkal előállított termékeket