Háttér Misszió
Cívis Delikát "Kézműves Hajdúsági Ízek" védjegy GYIK  
Misszió

A magyar mezőgazdaság jövőjével kapcsolatban egyre többet hangoztatják, hogy az iparszerű agrártermelési modell hosszú távon fenntarthatatlan. Lehetséges alternatívája a helyi regionális termelés és feldolgozás megvalósítása, melynek kapcsán megvalósulhat a gazdálkodás és az életmód harmonizálása a természettel.
A Kézműves Hajdúsági Ízek célja, hogy a "lokális termelés - lokális fogyasztás" elvét követve, olyan élelmiszereket kutasson fel Hajdú-Bihar megyében, amelyek hajdúsági hagyományokon alapulnak és előállításukra a természetes, környezetbarát, manufakturális folyamat a jellemző, valamint hogy ezeket a termékeket az összes lehetséges fórumon (rendezvények, vásárok, konferenciák, internet) népszerűsítve egy új, tudatosabb vásárlói kultúrát teremtsen a régióban, elősegítve ezzel a vidék fenntartható fejlődését, újbóli felvirágzását.


Váltsunk szemléletet, vásároljunk tudatosan, éljünk egészségesen!
Miért választanánk az iparilag előállított élelmiszereket, ahol az áru többszörös közvetítői láncolaton és nagy szállítási távolsággal jut el a fogyasztóhoz, meglehetősen drágán, bizonytalan minőségben és környezeti károkat okozva? AMIKOR RENDELKEZÉSÜNKRE ÁLL MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ HELYI ÉLELMISZER IS!

Ipari élelmiszertermelésMagyar kézműves kistermelői rendszer
Élvezeti értéknegatívpozitív
Túlzott üzemanyag felhasználásnegatívpozitív
Túlzott csomagolóanyag felhasználásnegatívpozitív
Helyi munkaerő foglalkoztatásanegatívpozitív
Friss, vegyszermentes, egészséges árunegatívpozitív
Járulékos költségekből (szállítás, csomagolás, hűtés) eredő áremelkedésnegatívpozitív