KHÍ kvíz

1. Mihez járulsz hozzá, ha hajdúsági termelőtől vásárolsz élelmiszert?
a, trópusi őserdők pusztítása
b, külföldi vállalkozások gyarapodása
c, egészséges élet, munkahely-teremtés a régióban, fenntartható fejlődés, a Föld megóvása, a következő generációk magasabb életminősége

2. Mi jellemzi a fenntartható fejlődést?
a, Kielégíti a jelen szükségleteit, anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket.
b, Kielégíti a jelen szükségleteit, anélkül, hogy figyelembe venné a jövő nemzedékének szükségleteit.
c, Fejlődés, melynek szintjét közgazdászok mesterségesen tartják egy előre meghatározott értéken.

3. Mit takar a Cívis Delikát?
a, étteremhálózat
b, civil szervezet
c, bolt, közösségi tér, gasztronómiai információs pont

4. Milyen termékek kaphatók a Cívis Delikátban?
a, tartósított, adalékanyaggal és színezékkel dúsított élelmiszerek
b, egészséges (tartósítószer-, adalékanyag- és tiltott növényvédőszer-mentes)
c, bevizsgálatlan élelmiszerek

5. A Kézműves Hajdúsági Ízek üzenete:
a, „Fogyasszunk hajdúsági egészséges élelmiszereket!”
b, „Fogyasszunk import egészséges élelmiszereket!”
c, „Fogyasszunk élelmiszert!”

6. Kik lehetnek a Cívis Delikát beszállítói?
a, akiknek a termékei: hajdúsági kézműves portékák
b, akiknek a termékei: kézműves termelő, családi gazdálkodás, magyar alapanyagokból készült, őstermelők által készített élelmiszerek
c, akiknek a termékei: diabetikus élelmiszerek

7. Milyen extra szolgáltatásokkal találkozhat a Cívis Delikátban?
a, kóstoltatás, naprakész tájékoztatás, az új termékek és termelők szervezett bemutatkozása
b, kukorica címerezés
c, disznóvágás

8. Miért környezetszennyezőbbek az import élelmiszerek, mint a hazaiak?
a, szállításukhoz több csomagolóanyagot, több üzemanyagot használnak
b, színesebbek, nagyobbak
c, lassabban bomlanak el

9. Milyen rendezvények vesznek részt a Kézműves Hajdúsági Ízek népszerűsítésében?
a, Hajdúsági Majális
b, Kézműves Hajdúsági Ízek Vására és Helyi Élelmiszerek Vitanap
c, Debreceni Repülő Napok

10. Milyen betegségeket okozhatnak a veszélyes élelmiszer-adalékanyagok
a, anyagcsere-rendellenesség, allergia, asztma
b, kanyaró
c, klausztrofóbia